Voorstelrondje nieuwe leden!

In september vorig jaar hebben we de nieuwste leden aan u voorgesteld. Ondertussen zijn we een paar maanden verder en hebben we sinds dat voorstelrondje alweer 11 (!) nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarom is het dus weer tijd om er weer aan aantal aan u voor te stellen!

Jesse

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend was er opeens een verassende winnaar van het gooispel iemand is ‘m, niemand is ‘m. Tegen alle andere bandleden lukte het Jesse (10 jaar) om als laatste over te blijven en de veel grotere spelers af te gooien. Een puike prestatie!

Medio september kwam Jesse de repetitielocatie binnenlopen voor een proefles trombone. Want met een oud-bandlid als vader (Jasper van der Stam), moét je natuurlijk een keer komen kijken bij de Arnhem Band. Hoewel de trombone een prachtig instrument is, ging de voorkeur later toch naar het slagwerk, waarin hij nu les krijgt van Marc.

Sebastiaan

Jesse kwam niet alleen bij de band kijken. Sebastiaan (8 jaar) kwam mee voor zijn eigen proefles trompet. Toen nog zeven jaar oud, en dus stiekem ietsjes te jong, besloot hij toch om lid te worden, want die trompet en het bijbehorende lidmaatschap waren toch te mooi om nog mee te wachten. De trompet werd later toch nog ingeruild voor twee trommelstokken en sindsdien krijgt hij ook les van Marc.

Edine

De naam Edine (14 jaar) kan voor bekenden van de Arnhem Band een naam zijn die ergens een belletje doet rinkelen. En dat klopt, want Edine is al eens lid geweest. Tijdens de coronaperiode had ze de keuze gemaakt om te stoppen, maar toen alles weer open ging en mocht begon het toch weer te kriebelen. Zo verscheen er dus op de open avond in november opeens een bekend gezicht. Toen ze de zo bekende sfeer weer had geproefd, was op dezelfde avond het inschrijfformulier ingevuld. Edine pakt de dwarsfluit weer op en krijgt les van Milou.

Livia

Ook Edine kwam niet in haar eentje kijken bij de band. Zij nam namelijk haar zusje Livia (10 jaar) mee naar de open avond. Na daar een workshop slagwerk van Marc gevolgd te hebben was ook Livia verkocht. Die twee stokken bleven aan haar handen kleven en net als voor haar zus werden de inschrijfformulieren die zelfde avond ingevuld en ingeleverd.

Tibbe

Medio november mocht de Arnhem Band haar muziekles geven op de zaterdagochtendopkomst van scoutingvereniging de Markesteen. Deze gezellige, muzikale ochtend was voor Tibbe (11 jaar) het startpunt van zijn bandcarrière. Kort daarna meldde hij zich namelijk al voor een proefles bariton en deze heeft hij sindsdien niet meer losgelaten. Hij krijgt sinds december 2022 les van Hugo.

Sven

De Arnhem Band was voor Sven (18 jaar) geen onbekende vereniging. Doordat hij actief is binnen carnavalsvereniging de On-Ganse heeft hij de Band vaak genoeg zien optreden. Na een gesprekje in Musis Sacrum werden er afspraken gemaakt om toch dan eens langs te komen. Het liet toen even op zich wachten, maar rond januari stond dan toch de eerste les gepland. Sven koos voor de trompet en krijgt les van Hugo.

Maaike

Het lijkt bijna een thema te worden in dit voorstelrondje, want ook Sven kwam niet alleen bij de band kijken. Hij nam zijn zusje Maaike (15 jaar) voor een proefles dwarsfluit mee. Maaike had weinig bedenktijd nodig en de inschrijving volgde dus ook al spoedig. 

Niet veel leden en oud-leden kunnen zeggen dat ze na een paar weken na het inschrijven al hun eerste verschijning op het podium hadden gemaakt. Maaike kan dat wel zeggen, want tijdens het carnavalsoptreden in Musis Sacrum kreeg ze al direct een rol toegewezen. Bij de opkomst van de piraten-Arnhem band stond Maaike met onze piratenvlag op het podium te zwaaien, om de epische opkomst helemaal af te maken!

Bart

Hij heeft het lang uit kunnen stellen, maar ook Bart (11 jaar) is dan eindelijk lid geworden. Met Tristan en Arlet als ouders en huidig bandlid Kevin kon dat natuurlijk niet lang uitblijven, maar Bart heeft de band toch lang van zich afgehouden, ondanks een aantal leuke proeflessen en leerzame ABMV-lessen. Totdat hij thuis een keer een trommel omgehangen kreeg. Uiteraard moest daar een foto van doorgestuurd worden naar de band. Niet veel later volgde op eigen initiatief de vraag of hij dan toch les mocht. Natuurlijk kon dat en sindsdien heeft hij les van Marc.

Chiara

Dit zou de tweede naam kunnen zijn die een belletje doet rinkelen, want ook Chiara (17) is al eens lid geweest. Net als Edine stopte zij ten tijde van de pandemie, maar ze bleef toch betrokken doordat haar broertje Justin nog wel lid bleef. Zo kwam het dus ook vaak voor dat ze af en toe toch even mee ging naar de repetitie om eventjes bij te praten. Vervolgens werd ‘af en toe’, steeds vaker en kwam Chiara bijna wekelijks langs. En als je er toch bent, kan je net zo goed meespelen, wat ze in november dus ook maar ging doen. Sindsdien is ze weer lid en speelt ze weer op de dwarsfluit.

In Simmertal zal ze voor het eerst in ons uniform te bewonderen zijn!

Udo

In de afgelopen meivakantie had de band een activiteit georganiseerd voor Jeugdland. Hier kwam onder andere Udo op af. Tijdens de workshops kwam hij voor het eerst in aanraking met de saxofoon en nadat hij gekeken had bij de showrepetitie had hij eigenlijk al besloten dat hij lid wilde worden. En inderdaad zo gezegd, zo gedaan. Hij heeft gekozen voor de saxofoon en krijgt les van Frank Rouwen.

Ondanks dat Udo nog maar een paar weken lid is, was hij al wel aanwezig bij de sportdag van het Pinksterweekend. Daar leek hij een ware kwallenbalsuperster in wording! Wellicht is het zijn talent voor judo wat hem daar in een voordeel geeft.

Chino

Chino (10 jaar) is ons nieuwste lid. Ook hij had zich aangemeld voor de Jeugdland activiteit waar hij zich direct enorm vermaakte. Hij komt niet helemaal als een ongeschreven muziekblad de band in, want hij heeft op al heel wat verschillende muziekinstrumenten ervaring opgedaan. Een muzikale duizendpoot dus! Chino heeft gekozen voor een instrument wat hij nog niet kent, de saxofoon, en zal deze week beginnen met zijn lessen bij Frank Rouwen.